"Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa"





 



Modernizálás LEADER forrásból Jászapátin

(Üzlethelyiség korszerűsítése)




 

 



Lóczi Miklósnéval Jászapátin, saját fodrászüzletében beszélgettünk.

- Már édesanyám is fodrászként dolgozott, tőle örököltem a szakma szeretetét, mindig is ezt szerettem volna csinálni. Édesanyám mellett már a szakmunkásvizsgát megelőzően is dolgoztam, a vizsgáimat 1973-ben tettem le. 1993-ban indítottam el egyéni vállalkozásomat, ekkor vásároltam meg a mostani üzlethelyiségemet is.

Az épületet, melyben az üzlet található Makovecz Imre tervezte, egyike városunk egyik látvá-nyosságának, ezért az állagmeg-óvásra különösen ügyelni kell, a küllemének pedig meg kell felelnie a tervező által támasztott szigorú követelményeknek. Az utóbbi években a gondos használat ellenére is romlani kezdett a faajtók, és -portálok minősége, melyek még az eredetiek, cserélve az építés óta nem voltak.

 

Az ajtók elvetemedtek, hőszigetelésük elégtelenné vált, a ki- és bejutás rajtuk nehézkessé vált.A nyílászárók rossz minősége jelentős közüzemi költségnövekedést eredményezett, valamint a vendégeim komfortérzetére sem volt jó hatással, így látható, hogy sürgőssé vált az ajtók és portálok, valamint az erősen elhasználódott szekrénysor cseréje.

 


A LEADER Helyi vállalkozások létrehozása, fejlesztése, versenyképességének javítása jogcímre benyújtott projektem a faajtók és portálok cseréjét, valamint egy új szekrénysor beszerzését foglalta magában. A megvalósítás után az üzlet összképe javult, kényelmesebb munkavégzést, és komfortosabb várakozást nyújt a vendégeink részére. Nem utolsó szempont, hogy az épület, melynek megóvása közös érdekünk, kicsit megújult, szebb külsőt kapott. A támogató határozat kézhezvétele után a januárban benyújtott kifizetési kérelem benyújtásával júniusban már meg is érkezett számlámra a támogatás teljes összege.

 

 

A beszámoló letölethető!








websas.hu
(c) Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete 2008-2009   

Jogi nyilatkozat | Adatvédelem