"Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa"





 

III. Gyöngyvessző Fesztivál és Falunap Pusztamonostoron


A III. Gyöngyvessző Fesztivál és Falunap 2012. május 27-én újra megrendezésre került.
A rendezvény lebonyolítására, LEADER Rendezvény jogcím keretén belül 790 840 Ft támogatást nyert Pusztamonostor Község Önkormányzata.

 

 

A rendezvény reggel 9 órakor kezdődött, s nem sokkal éjfél után végződött. A megnyitót követően a gyerekek egy meseelőadást láthattak a Szegedi Miniszínház előadásában. Ezzel egy időben a labdarúgó pályán elkezdődött az országos hatókörrel bíró III. Pünkösd Kupa (országos kispályás női labdarúgó torna).
10 órától Ki lesz a pünkösdi király és királyné? címmel játékos vetélkedő került megrendezésre a gyerekeknek a Pusztai Íjászok népi játékaira és az íjászatra építve.


Ugyanebben az időpontban kezdődött a Jász Baráti Társaságok számára meghirdetett bográcsos főzőverseny is, melyre összesen hét csapat nevezett be. A főzőversenyt a Pusztamonostoriak Baráti Köre bonyolította le.
11.30-tól Kirándulj velünk! címmel interaktív zenés műsort adott a gyerekeknek a monostori kamarakórus, s ezalatt a nagyobb gyerekek katonai bemutatót láthattak a Szolnoki Műszaki Szakközépiskola jóvoltából. Aki nem lakott jól a Pékek Fejedelmi Rendje sátránál megtartott lángos evő versenyen, az megebédelhetett: bográcsgulyás várta a gyerekeket. Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület 14 órától megrendezte a Tűzrőlpattant település címért folyó vidám ügyességi vetélkedőt, melyet ezúttal Jászágó csapata nyert meg.


A programot színesítette délután a népi kézműves játszóház és a mesterség-bemutató, s a mozgékonyabb gyerekek az ingyenes ugráló várat élvezhették.

 

 

16 órakor a Csillag Mazsorett csoport (Jászárokszállás) irányította a figyelmet a szabadtéri színpadra. Ezt követően ünnepi műsort láthattak a látogatók, amely során megtörtént a Pusztamonostorért díj átadása is, majd a különböző vetélkedők, versenyek eredményhirdetései. A Jászsági mozaik elnevezésű programblokkban jászsági előadók és kulturális csoportok produkcióit láthattuk: Pető Edina (Pusztamonostor) énekelt, a Fortuna TSE Jászárokszállásról latin táncokat mutatott be, a Jászapáti Színjátszókör szólistái operett-slágereket és magyar nótát énekeltek, a jászladányi R-Musical Kórus ABBA és Neonon-dalokkal kápráztatta el közönséget, s végül a jászberényi Nefertiti Hastánccsoport lépett fel.
20 órakor elkezdődött a jászfényszarui Golf Együttes műsora, majd két jászberényi rock-zenekar műsorának tapsolhatott a közönség.

 








websas.hu
(c) Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete 2008-2009   

Jogi nyilatkozat | Adatvédelem